Kako da zaštitite i uvećate svoj kapital u doba krize

by Tamara

U 2021. ulje je poskupelo sa 150 na 225 dinara. Cena goriva u roku od pola godine je skočila za 10-15% moguća su i dalja poskupljenja. Da ne govorimo o struji, mesu i drugim osnovnim namirnicama.

Ukoliko planirate neko renoviranje ili kupovinu nekretnine, ovo je najgori mogući trenutak. Vrednost građevinskog materijala je otišla u nebo. Ako kupujete stan u Beogradu i pogledate cene imate osećaj, kao da kupujete stan u Njujorku.

Naše plate koje su ostale nepromenjene, sada imaju mnogo manju vrednost, moramo da se odreknemo nekih malih luksuza na koje smo navikli da bi imali za osnovne potrebe. Znači, jedina stvar kojoj se smanjuje vrednost ovih dana jesu naša primanja.

Kako zaštiti kućni budžet i kapital u ovom ludilu?

Ne brinite, moguće je održati vrednost vašeg novca koji ste zaradili, čak i uvećati ga. Ne radi se o klađenju, niti o kocki, ovo je čist biznis. Šta više otkrićemo vam tajnu milionera koji u ovom trenutku obrću velike pare, drže svoj kapital na sigurnom i svakodnevno se sve više i više bogate.

Ovu metodu može koristiti svako, i studenti, i penzioneri i zaposleni u bilo kom sektoru.

Radi se o Celsius platformi za čuvanje novca. Celsius je nešto poput banke, samo još bolje. Vaš novac na Celsiusu se čuva u kriptovalutama čija vrednost raste svakim danom, a na sve to imate i fiksnu kamatu koja ide i preko 10% godišnje.

Zašto je Celsius bolji od bilo koje banke?

Razloga je zaista mnogo!

Kada držite novac u banci, vi samo gubite. Skidaju vam za održavanje računa, naknade za čekove, dozvoljeni minus, plus razni troškovi za koje ne znate ni šta predstavljaju.

Sećate se kako su nas izradili za vreme korone? Navodno su ispali dobri i pauzirali naplatu kredita tri meseca, dok se ne završi vanredno stanje, a onda svima naplatili naknadu za tu pauzu. Naravno, nikog nisu upozorili na ovaj trošak unapred.

Štednja se uglavnom nudi u dinarima, čija vrednost pada. Retko koja banka će vam ponuditi štednju u stabilnoj valuti kao što je evro.

Sa druge strane, na Celsiusu je vaš novac stabilan i na sigurnom, plus zarađujete pasivno i to na dva načina:

  • Od fiksne kamate koja ide i preko 10% godišnje.
  • Od rasta kriptovaluta na tržištu. Ako recimo uložite u Eterijum, a njegova vrednost se poveća u narednom periodu, povećava se i vrednost vašeg novca.

Zašto je ovo prava metoda štednje?

Da li ste čuli da se u narednih deset godina očekuje skok vrednosti kriptovalutama i do dvadeset puta? Sve ide u pravcu digitalizacije, pa i novac. Svetska ekonomija se polako, ali uspešno prilagođava, jer sve više ljudi prelazi na plaćanje kriptovalutama.

Šta mislite, da li će vrednost nekog drugog kapitala porasti dvadeset puta više? Da li ćete imati više novca ako uložite recimo u nekretnine? Možda će se vrednost povećati, ali sigurno ne za ovoliko.

Tokom prethodnih godina, skoro sve države u svetu su priznale i legalizovale kriptovalute, među njima su Rusija, Amerika, Slovenija, pa i Srbija. U El Salvadoru je bitkoin danas i zvanična valuta. Amerikanci će uskoro moći i da plaćaju porez kriptovalutama.

Vodeći svetski ekonomisti i IT stručnjaci, smatraju da će kriptovalute u budućnosti zameniti papirni novac koji sada koristimo. Među njima je i Bil Gejts koji predviđa: ,,Budućnost novca je u digitalnoj valuti”.

Ako predugo čekate sa ulaganjem, vaša dobit će biti mnogo manja. Sada je pravo vreme da se investira u kriptovalute!

Celsius ima potrebne licence za rad

Poslovima čuvanja novca se mogu baviti samo kompanije koje imaju potrebne licence. Celsius je svoju dobio od strane državnih organa Kalifornije. Sve možete proveriti na ovom sajtu. Dovoljno je ukucati njihov broj licence 60DBO-133776 i dobićete sve potrebne podatke.

Kako se registrovati na Celsius?

Svako se može registrovati na Celsius. Postoje samo tri cake prilikom registracjie na koje treba obratiti pažnju, a platforma insistira na svemu ovome kako bi što bolje obezbedila sigurnost vašeg profila i naravno vašeg novca:

  • Lozinka – Standardno lozinka mora imati između deset i sedamdeset karatera, znak, veliko i malo slovo, kao i broj. Nije dozvoljeno ubacivati imena u lozinku. Ne samo vaše, već bilo čije ime.
  • PIN – Prilikom registracije morate odrediti svoj šestocifreni PIN, koji će vam služiti kao neki vid verifikacije. Zapišite ga negde, da ga ne biste zaboravili.
  • Dokumenti – Platforma će vam zatražiti neki skenirani dokument. Pošaljite ga slobodno, dokument takođe služi kao neki vid verifikacije kako bi se platforma zaštitila od prevaranata. Danas je već uveliko normalna stvar slati skenirani dokument prilikom registracije na određene sajtove, kao što su platforme za frilensere, prenos novca i slično. Nećete imati nikakav problem zbog toga.

***************************

Nakon toga možete prebaciti svoj novac na Celsius. Pre prebacivanja novac morate pretvoriti u kriptovalute. To ćete učiniti preko FTX menjačnice.

O proceduri razmene novca na FTX-u smo pisali u našem tekstu Vodič za kupovinu kriptovaluta preko FTX menjačnice.

Korisnici jako zadovoljni

Na internetu možete pronaći brdo pozitivnih iskustava, što od strane domaćih, što od strane inostranih korisnika, koji zarađuju preko kamate na Celsiusu.

Krajnje pozitivno iskustvo sa Celsiusom je imao i jutjuber BalkanTech Crypto, pogledajte u videu kolika je bila njegova zarada nakon tri meseca:

On i potvrđuje našu priču o pasivnoj zaradi na godišnjem nivou preko Celsius platforme. Mnoštvo iskustava možete pronaći na društvenim mrežama i sajtovima, kao što su Reddit, Quora, Twitter, Fejsbuk… Pogledajte neke od priča sa Instagrama.

Ako sada kreirate profil i prebacite najmanje 400 dolara na štednju, dobijate još 50 dolara kao bonus dobrodošlice. Uslov je, kao što smo rekli, da novac bude na vašem profilu najmanje mesec dana. Ova ponuda može biti povučena svakog trenutka, zato se registrujte odmah danas i iskoristite benefite koje vam nudi ova platforma.

***************************************************

Ako već imate profil na Celsius Network platformi, a potrebna vam je dodatna pomoć ili imate pitanja oko rada same platforme, pišite nam na Fejsbuk: Celsius pomoć.

***************************************************

Vodič za kupovinu kriptovaluta preko FTX menjačnice

Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
DUSA

ZNA LI NEKO HOCE LI BITI OPET POSKUPLJENJA, OVO JE STRASNO, SVE POSKUPELO, A PLATA ISTA

obren

Prebacio sam prošle godine 2000 dolara u pokladot, od kamate koju sam zaradio, kupio sam majci mašinu za sudove. Ovo je ekstra.

Slobodan

Burazer živi u Bostonu, pričao mi je da je prebacio sve što je uštedeo na Celsius. Ameri su poludeli za kriptovalutama, uskoro će moći legalno sve da plaćaju sa njima, čak i porez. Čim oni ulažu trebalo bi i mi, i to na vreme. Kad svi krenu da prebacuju lovu na kripto, neće više moći da se zaradi kao sada.

Velja

U koju kriptovalutu da prebacim, a da zaradim što više. Šta će da raste u narednom periodu po vašem mišljenju.

Vučko

Jbg to se nikad ne zna. Prebaci na primer u bitkoin, eterijum, polkadot… Oni su među najunosnijim.

Marina

Kupili smo automobil na metan u maju 2021, kao da uštedimo na gorivu. Metan je tada bio 93 dinara, a do decembra je skočio na 103. Ova poskupljenja nisu normalna, čovek ovo ne može da podnese. Mogu da zamislim kako je vozačima koji koriste benzin i dizel.

Nikola

Kolika je kamata za Polkadot na Celsiusu. Čuo sam razne preporuke da je to kripto u koju treba investirati.

Ivan

Uđi na Celsius i izbaciće ti kamatu za sve kriptovalute. Mislim da je oko 9,5%.

Marica

Muž i ja smo još prošle godine prebacili sav novac koji smo dobili za svadbu u kriptovalute i čuvamo na Celsiusu. Srećom, uradili smo to na vreme, pre ovih poskupljenja. Plus kriptovalutama je skočila vrednost, pa smo lepo i zaradili. U slučaju da ne ostanem trudna do kraja godine, novac ćemo iskoristiti za vantelesnu oplodnju. Mnogo nam znači ta ušteđevina.

suzana

Pratim youtube kanal BalkanTech Crypto, gledala sam i ovaj sa zaradom na Celsiusu. Razmiljam da prebacim ušteđevinu na Celsius, imam neke dinare, ali šta mi vrede, kad im vrednost non stop pada. Definitivno treba prebaciti u nešto stabilnije.

Vladimir

Kreirao sam profil na Celsiusu. Prebacio sam 1000$, nakon 20. marta ću dobiti bonus od 50 dolara kao novi korisnik. Kamata mi je 9,5%, što je mnogo veće od 2,2% koje sam dobijao u banci. Bukvalno ću za godinu dana imati novac za registraciju.

Dragana

Ova poskupljenja su strasna, na namirnice za kuću sam do sada trošila po 100 evra mesečno, sad 130, i to sam morala da se odreknem određenih “luksuza” kao što su slatkiši, grickalice, sokovi.