Svetski Putnik sa Sopstvenog Kauča: Moje Preply Iskustvo

by Admin

Zdravo, ja sam Vladimir i želim da podelim sa vama svoje iskustvo učenja jezika koristeći platformu Preply. Pre nego što sam počeo, bio sam pun dilema i pitanja: Da li je moguće efikasno učiti jezik online? Kako izabrati pravog tutora? Hoće li ovaj metod učenja odgovarati mom stilu i tempu? Sada, nakon nekoliko meseci učenja sa Preply, osećam se osnaženo i inspirisano da podelim svoje iskustvo, nadajući se da će moje putovanje biti korisno i vama koji razmišljate o online učenju jezika.

U ovom blogu, želim da vam dam uvid u to kako Preply funkcioniše, kako sam izabrao tutora i kako sam se prilagodio online učenju. Takođe ću deliti kako sam prevazišao izazove i šta sam naučio tokom ovog putovanja. Ako ste ikada razmišljali o učenju jezika putem online platformi, nadam se da će vam moje iskustvo pomoći da donesete informisanu odluku.

Kako sam Izabrao Svoj Put

Ako ste ikada googlali nešto poput “kako naučiti jezik online”, sigurno ste naišli na gomilu opcija – i verujte mi, ja sam prošao kroz svaku od njih. Ali, zašto sam se odlučio baš za Preply? Evo nekoliko ključnih razloga:

1. Raznovrsnost Tutora: Na Preply, ima tutora iz svakog kraja sveta, doslovno. Želite da učite španski od nekog iz Buenos Airesa? Ili možda francuski od Parižanina? Nema problema. Ja sam tražio nekog ko može da prati moj čudan smisao za humor i da mi objasni gramatiku na način koji ću razumeti – i našao sam!

2. Fleksibilnost: Moj raspored je uvek bio kao zagonetka, a sa Preply, mogu da zakazujem časove kad mi odgovara. Nema više propuštenih časova ili stresa oko usklađivanja vremena. Ako mi se neki dan učini kao dobar dan za učenje, eto mene na Preply zakazujući čas.

3. Pristupačnost: Da budem iskren, nisam bio spreman da potrošim bogatstvo na učenje jezika. Preply mi je ponudio opciju da biram tutora koji odgovara mom budžetu, bez kompromisa na kvalitetu učenja.

4. Lakoća Korišćenja: Sajt je stvarno intuitivan. Lako sam pronašao sve što mi je trebalo – od profila tutora do opcija za plaćanje. Nema zbrke, nema muke.

5. Lični Pristup: Ovo mi je možda i najvažnije. Na Preply, nisam samo još jedan broj. Tutori su se stvarno potrudili da upoznaju moj stil učenja i prilagode časove meni. To znači da ne samo da učim jezik, već i uživam u procesu.

Eto, to su moji razlozi. Da, bilo je tu i malo sumnje na početku, ali već nakon prvog časa, znao sam da sam napravio pravi izbor. Ali, kako je sve to izgledalo u praksi?

Avantura Učenja: Moji Prvi Koraci

Kada sam se prvi put ulogovao na Preply, bio sam kao dete u prodavnici slatkiša – toliko opcija, toliko mogućnosti! Evo kako je tekao moj proces učenja:

Prvi koraci: Početak je bio lagan. Napravio sam svoj profil, postavio svoje ciljeve u učenju i krenuo u potragu za tutorom. Bilo je bitno da nađem nekoga s kim mogu da ‘kliknem’, nekoga ko razume moje potrebe i način učenja. Nakon nekoliko pretraga, naišao sam na profil tutora koji mi se činio kao savršen izbor. Rezervisao sam probni čas i – pravo da vam kažem – malo sam bio nervozan.

Iskustvo sa tutorom: Moja nervoza je brzo nestala. Tutor je bio strpljiv, zabavan i stvarno se trudio da časovi budu prilagođeni meni. Razgovarali smo o svemu – od osnovnih fraza do složenijih gramatičkih pravila. Časovi su bili interaktivni, puni diskusija, igara, pa čak i malo kulture zemlje čiji jezik učim.

Napredak: Svakim časom, osećao sam da postajem sve sigurniji u svoje veštine. Tutor je pratio moj napredak i prilagođavao materijale i aktivnosti kako bi me izazvao, ali i osigurao da se osećam udobno sa novim konceptima. Fascinantno je bilo gledati kako se reči i fraze koje sam učio počinju spajati u smislene razgovore.

Dodatni Resursi: Preply nije bio samo o časovima. Imam pristup gomili dodatnih resursa – radnim listovima, video materijalima, pa čak i kvizovima za vežbanje. Ovi resursi su mi pomogli da učim i izvan časova, prilagođavajući učenje mom tempu i interesovanjima.

Društveni Aspekt: Možda najzanimljiviji deo mog iskustva na Preply je bio društveni aspekt. Povezao sam se sa drugim učenicima, razmenjivao savete, i čak napravio par prijatelja. Učenje jezika je postalo više od samo gramatike i vokabulara – postalo je putovanje puno otkrića i prijateljstva.

Usponi i Padovi: Izazovi i Trijumfi

Putovanje učenja jezika je poput vožnje bicikla – ima uspona, ima padova, ali je svakako uzbudljivo. Evo nekih prednosti i izazova koje sam iskusio tokom učenja na Preply.

Prednosti:

 1. Prilagođavanje Individualnim Potrebama: Tutori na Preply su mi pomogli da prilagodim časove mojim interesovanjima i ciljevima. Bilo da se radi o konverzacijskom jeziku, poslovnom jeziku, ili čak specifičnim temama, časovi su bili krojeni baš za mene.
 2. Fleksibilnost u Zakazivanju: Mogao sam da planiram časove oko svojih drugih obaveza, što je bilo fantastično. Bez obzira na to da li sam imao slobodnog vremena ujutru, popodne ili čak kasno uveče, uvek sam mogao da nađem termin koji mi odgovara.
 3. Interakcija sa Različitim Kulturama: Kroz učenje sa tutorima iz različitih delova sveta, ne samo da sam učio jezik, već sam se i upoznao sa različitim kulturama, što je obogatilo moje iskustvo.
 4. Napredak u Realnom Vremenu: Povratne informacije od tutora su mi omogućile da vidim svoj napredak u realnom vremenu, što je bio veliki motivator za mene.

Izazovi:

 1. Pronalaženje Pravog Tutora: Iako je bilo mnogo opcija, pronalazak tutora koji je ‘pravi fit’ za mene je u početku bio izazov. Prošao sam kroz nekoliko probnih časova pre nego što sam pronašao savršenog tutora.
 2. Tehničke Poteškoće: Ponekad su postojale tehničke poteškoće, poput problema sa internet konekcijom ili softverom. Međutim, to su bili retki trenuci i nisu značajno uticali na moje ukupno iskustvo.
 3. Samosavladavanje: Učenje jezika zahteva samodisciplinu, posebno kada učite online. Bilo je dana kada mi se nije učilo, ali sam naučio da prevaziđem lenjost i ostajem posvećen svojim ciljevima.
 4. Jezikovne Barijere: Ponekad je komunikacija sa tutorom koji nije maternji govornik engleskog jezika bila izazov, ali to je zapravo doprinelo mom učenju, primoravajući me da se više oslanjam na jezik koji učim.

Moj Pogled sa Vrha: Zaključci i Saveti

Eto, moje putovanje sa Preply je bilo prava avantura – puna učenja, rasta, i naravno, zabave. Evo nekoliko završnih misli i saveta za sve vas koji razmišljate o učenju jezika putem ove platforme.

Lični Zaključak:

Učenje jezika na Preply bilo je mnogo više od pukog memorisanja reči i gramatičkih pravila. To je bio proces koji je obogatio moj život, proširio moje horizonte i omogućio mi da se povežem sa ljudima širom sveta. Tutori su bili ne samo učitelji, već i mentorji i prijatelji. Fleksibilnost, pristupačnost i personalizovani pristup su učinili celo iskustvo izuzetno vrednim.

Saveti za Druge:

 1. Budite Otvoreni i Strpljivi: Pronalaženje pravog tutora može potrajati, ali kada pronađete pravu osobu, to će učiniti sve razliku.
 2. Iskoristite Probne Časove: Ovo je odlična prilika da upoznate različite tutore i vidite ko vam najviše odgovara.
 3. Postavite Jasne Ciljeve: Jasno definisani ciljevi vam mogu pomoći da ostanete fokusirani i motivisani tokom učenja.
 4. Iskoristite Sve Resurse: Ne oslanjajte se samo na časove; koristite dodatne resurse koje Preply nudi kako biste maksimalizovali učenje.
 5. Uživajte u Procesu: Ne zaboravite da uživate u učenju. Jezik nije samo niz pravila, već živa stvar koja vas povezuje sa drugim kulturama i ljudima.

Moja Poslednja Reč i Vaša Nova Pustolovina

Moje putovanje učenja jezika sa Preply bilo je ne samo edukativno, već i inspirativno. Otkrio sam da učenje može biti fleksibilno, prilagođeno i, što je najvažnije, zabavno. I sada, želim da podelim ovu priliku sa vama.

Ako ste spremni da započnete svoje putovanje učenja jezika, imam sjajne vesti. Koristeći moj referal link, dobijate neverovatnih 70% popusta na vaš prvi čas na Preply! Da, dobro ste pročitali – 70% popusta! Samo pratite ovaj link: Započnite svoje putovanje sa 70% popusta na Preply i iskoristite ovu neverovatnu ponudu.

Ne dozvolite da vam nedostatak vremena ili strah od nepoznatog budu prepreka. Sa Preply, možete učiti u sopstvenom tempu, sa tutorima koji će vas podržati na svakom koraku. Iskoristite ovu priliku da unapredite svoje jezičke veštine, upoznate nove kulture i proširite svoje horizonte. I ne zaboravite, učenje jezika nije samo o gramatici i rečniku, to je putovanje koje otvara vrata novim svetovima i mogućnostima.

Započnite svoje putovanje danas sa 70% popusta na Preply!