Kako da zaradite od svog sajta? Mesečni prihodi i preko 1000€! Detaljno objašnjeno!

by Tamara

Svako može imati dobra primanja od sajta, bloga ili svog portala. Sve što treba da uradite jeste da ga redovno ažurirate, ubacujete kvalitetan sadržaj i na taj način dovedete što više čitalaca. S obzirom da ljudi koji imaju svoje sajtove, obično obrađuju teme koje vole, ovaj posao im neće teško pasti.

E sad, postavlja se pitanje na koji način zaraditi.

Vlasnici sajtova uglavnom žive od reklama oglašivača koje sami moraju da pronađu. S obzirom da nisu svi talentovani za prodaju, ovaj deo posla ume da bude jako naporan. Verovatno kao vlasnik sajta šaljete razne mejlove, zovete ljude, ali vam samo mali broj odgovori. I odgovor uglavnom bude negativan.

Ako imate svoj sajt, blog ili portal, znajte da više ne treba da cimate i molite ljude da se oglašavaju kod vas. Postoji platforma koja će sve to odraditi. Ime te platforme je Native Media, a vi samo treba da se registrujete kao izdavač i povežete svoj sajt sa ovom platformom.

Kako ću zapravo zaraditi novac?

Native Media platforma ima na stotine svojih oglašivača, kojima su potrebni sajtovi poput vašeg kako bi reklamirali svoje proizvode i usluge.

Kada postanete izdavač na Native Media, na vašem sajtu će biti okačeni reklamni baneri oglašivača. U suštini baneri ne izgledaju kao klasične reklame ,,Prodajemo to i to, kupite kod nas“. Deluju kao još jedan koristan tekst na vašem sajtu, pa su zbog toga i primamljivi korisnicima.

Na primer, ako oglašivač prodaje/promoviše kremu za bore, neće to naglasiti u naslovu, već će napisati nešto tipa ,,Najbolji i najbrži način da se rešite bora“. Dakle više deluje kao naslov nekog korisnog članka koji će vam promeniti život, nego reklamna kampanja. Korisnik će kliknuti na baner i biće prebačen na sajt oglašivača.

A vi ćete dobiti novac za svaki taj klik.

Platforma sama određuje koje će se kampanje pojaviti na vašem sajtu. Na primer ako je sajt o lepoti i zdravlju, ubaciće proizvode iz iste kategorije, tako da sve deluje prirodno.

Treba pomenuti da platforma ne sarađuje sa oglašivačima iz industrije za odrasle, tako da ne morate da brinete da li će se na vašem sajtu pojaviti nešto eksplicitno. Recimo, neka ,,Maja koja živi na 2km od tebe i mnogo joj je dosadno“ i sličan sadržaj.

Kako povezati sajt sa Native Media?

Procedura je veoma prosta, ne trebaju vam nikakvi kursevi, ni tutorijali. U Bazi znanja koja se nalazi u okviru Native Media bloga je sve objašnjeno korak po korak. Procedura je sledeća:

  1. Napravite profil na ovom linku.
  2. Povežite svoj sajt/portal/blog sa Native Media platformom. Cela procedura je objašnjena u njihovom tekstu Kako da postanete izdavač na Native Media?
  3. Kreirajte vidžete u kojima će se nalaziti baneri. Uputstvo za kreiranje vidžeta možete pročitati u tekstu Kako da dodam Native Media kod u svoj WordPress sajt, kao i u tekstu Kako da dodam Native Media kod u svoj blog na platformi Blogger.

Na kraju samo proverite da li su se baneri pojavili na vašem sajtu i već počinjete da zarađujete novac.

Baneri neće narušiti izgled vašeg sajta. Šta više imate i opciju da menjate izgled vidžeta, kao i poziciju gde će se nalaziti.

Na jedan Native Media profil možete prijaviti i više sajtova.

Ukoliko u bilo kom trenutku budete imali neki problem, pišite operaterima u čet boks. Odgovaraju u najkraćem mogućem roku, ne dobijate automatizovane odgovore.

Koliko plaćaju i kako se preuzima zarada?

Sistem plaćanja je CPC, odnosno plaćanje po kliku. Koliko ćete biti plaćeni, zavisi od cene koju je odredio oglašivač, mada se obično kreću od 0,025 – 0,035 po kliku za područje Balkana. Od tog iznosa, 80% ide vama, ostatak uzima platforma kao naknadu za posredovanje.

Isplata je svakog utorka. Potrebno je samo da podnesete zahtev najkasnije do ponedeljka u ponoć. Na vašem Native Media profilu pronaćićete opciju preko koje ćete podneti zahtev za isplatu.

Postoji nekoliko načina na koji možete preuzeti zaradu:

  • PayPal – minimalni iznos za preuzimanje je 35 evra
  • Skrill – minimalni iznos za preuzimanje je 35 evra
  • Payoneer – minimalni iznos za preuzimanje je 50 evra
  • Bankovni račun – minimalni iznos za preuzimanje je 150 evra

Ko se sve može registrovati na Native Media? Kolika treba da bude posećenost mog sajta?

Na Native Media se može registrovati BILO KO! Bez obzira u kojoj državi živite i koju vrstu sajta imate! Izdavači jedino ne mogu biti sajtovi za odrasle.

Čak i ako ste besplatno otvorili svoj blog na platformi Blogger, možete postati Native Media izdavač.

Takođe, nije bitna ni posećenost vašeg sajta! Možete imati 50 ili 50.000 poseta dnevno. Naravno, što više poseta imate, biće više klikova, znači i veća zarada. Međutim, dobra vest je što nakon što povežete sajt sa Native Media, nemate više apsolutno nikakvu obavezu prema plarformi, pa se možete posvetiti uređivanju svog sajta i povećanju broja poseta.

Sve u svemu ovo je lak i jednostavan način da unovčite svoj sajt i napokon zaradite novac radeći posao koji volite. A ako imate nekih dodatnih pitanja, slobodno pišite u komentarima!

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments