Ko još želi da se otarasi gljivica na nogama? Evo kako sam ja uspela za samo par dana!

by Tamara

Stopala i nokti na nogama su mi bili kao kod nekog dede. Odvratni nokti, ispucale pete, hrapava koža. Kozmetičarka mi je rekla strašnu stvar – To su gljivice i jako teško se leče. Pomislila sam kako nikada više neću moći da nosim sandale.

Spasila me moja drugarica Jovana i sada imam stopala kao sa reklame.

Na fakultetu nisam previše obraćala pažnju na stopala. Ulepšavala sam samo lice i mislila da stopala niko ne gleda. Išla sam tako sa ispucalim petama i nesređenim noktima.

Dopadao mi se jedan dečko, dugo sam ga muvala, bili smo čak nešto kratko zajedno ali me je brzo ostavio. Insistirala sam da znam zašto, a on mi je rekao da sam dobra devojka, ali on je od onih što se lože na lepa stopala.

Moje samopouzdanje je poljuljano!

Lepa stopala? Ostvavio me je zbog stopala. Po prvi put sam obratila pažnju na noge. Pete su mi bile užasne, nokti požuteli. Fuj!

Odmah sam otišla kod kozmetičakre na pedikir. Nisam mogla a da ne priemtim njenu zgorženu facu kad je videla moja stopala. Sa gađenjem mi je odradila tretman. ,,Vidi, pete mogu i nekako da ti sredim, ali nokte baš i ne. Izgleda da imaš gljivice. Uradi nešto po tom pitanju, počeće nokti da ti se listaju i da ti otpadaju. Gljivice se jako teško leče“.

Bila je u pravu. Tretman sam skupo platila i već posle par dana, moja stopala su bila kao pre. Koža se ljuštila, a nokti su polako krenuli da se listaju. Obratila sam se dermatologu i to privatnom, kupila gomilu nekih preparata. Malo su samo ublažili problem, ali ga nisu rešili.

To leto je bilo najgore moguće u mom životu.

Sve devojke su nosile sandale i imale nalakirane nokte na nogama, samo sam ja nosila patike, da se ne bi videla moja odvratna stopala. Bila mi je vrućina, a stopala su me užasno svrbela.

A što je bilo najgore, spremala sam se da idem sa društvom na more. Na plažu ne mogu u patikama. Kada sam shvatila šta me čeka, zaplakala sam se. Zašto ne mogu da se opustim kao i svi i da uživam u životu. Ja sam mlada devojka, želim da nosim lepe sandale i da idem bosa po pesku, neću da me ostavljaju momci zbog mojih odvratnih stopala.

Imala sam potrebu da se nekom požalim. Niko od prijatelja nije znao za moju tajnu, plašila sam se da se ne izblamiram. Pozvala sam drugaricu Jovanu i ispričala joj šta me muči, kako razmišljam da ne idem na more. Ona mi je rekla da ne brinem, jer postoje preparati koji leče gljivice na nogama. Do mora mogu imati normalna stopala i ići bosa bez problema.

,,Ali Joco ja sam već koristila razne, preskupe kreme! Ništa ne pomaže!“

,,Ma koje bre kreme, to sve pobacaj“, reče mi Jovana. ,,Dolazim sada kod tebe i doneću ti šta treba da koristiš“.

Pojavila se kroz sat vremena noseći čaj Mikotea.

Objasnila mi je kako se koristi

Jovana mi je rekla da su gljivice na nogama rezultat promena u organizmu. Nastaju obično zbog korišćenja antibiotika, gojaznosti, zbog sintetičke odeće. Mogu biti i nasledne, što je verovatno bio moj slučaj jer i tata ima gljivice na nogama.

Pomislila sam da je Mikotea, klasičan čaj koji se pije. Međutim Jovana mi je objasnila da zapravo treba da ga skuvam u vodi, sačekam da se ohladi i onda da potopim noge na pola sata, kako bi sastojci pravilno delovali.

Rešila sam da probam, pošto Jovana studira medicinu i pretpostavljam da zna o čemu govori. Ispostavilo se da nisam pogrešila. Već nakon tri dana, moja stopala su izgledala normalno.

Pete su prestale da pucaju, skinula se mrtva koža sa stopala, a nokti su prestali da se listaju. Povukla se čak i ona odvratna žuta boja.

Napokon mogu da živim kao sve devojke mojih godina

Nisam samo ja uspela da uklonim gljivice. Odmah sam odnela Mikotea i tati koji ima 48 godina i kroz par dana gljivice su mu se povukle. On preko petnaest godina muči muku sa ovim, čak mu je i nokat na palcu otpadao par puta. Nije verovao kada je video da se konačno otarasio gljivica.

Otišla sam srećna na more, ponela sam samo sandale i papuče, nije mi padalo na pamet da nosim patike. Samo sam gledala u svoja prelepa stopala. Moje samopozdanje je raslo i na moru sam čak pronašla i novog dečka.

Što je najbolje, čaj je koštao deset puta jeftinije u odnosu na razne kreme i tretmane koje sam koristila. Vidim da je sada Mikotea na popustu, obavezno naručite dok je jeftinije, ali važi samo ako poručite preko ovog sajta.

Ne brinite, plaćate kada vam kurir donese na adresu. Želim vam puno sreće!!!

Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mića

I ja preporučujem mikotea, svako vece potapam noge pred spavanje. Da znate kako mi se koza perutala ranije i stopala su me svrbela.

KIKA

KAKO SE PIJE OVAJ CAJ

Polka Jakovljevic

Zagrejete 1,5l vode do ključanja. Sipate čaja po želji. Ostavite da se ohladi, pa potopite noge u čaj na 30 minuta i tako svaki dan.

Violeta

Sve preporuke za Mikotea. Ja ga koristim od prošle godine, donela mi je strina iz Švedske. Gljivice su me prošle za par dana. Hvala za link, nisam znala da može da se poruči preko interneta.

Radiša

Naručio sam, ovo mi je poslednja nada.

Jelena

Draga moja potpuno te razumem vec pet godina mucim muku sa gljivicama sad je pocelo i po rukama da mi se pojavljuje ne znam vise sta da radim

Jezdo

Koristim Mikotea vec neko vreme, odmorio sam se od gljivica. Nokti su mi sada normalne boje is topala me vise ne svrbe.

Zoran

Mogu li i muškarci da koriste ovaj Mikotea. Ja sam doduše mator, možda mi neće pomoći.

Milena

Zorane, mogu koristiti svi bez obzira na godine. Čaj je potpuno prirodan i deluje.

Snežana

Bravo! Ti si lepa devojka i treba da imas i lepa stopala. Obavezno svako leto lepe sandalice i nalakirani noktici, glatke pete. Tako sam i ja radila dok sam bila mlada.

Mladena

Zašto ne i sada. Jedna dama treba uvek da bude sredjena i lepa.

Mira

Lepotice hvala ti za ovo. I moj sin ima isto problem sa gljivicama, jedva čekam da mu kažem za rešenje.