Evo odličnog načina na koji možete oglašavati osiguranje! Znatno je uspešnije od skupih reklama na TV-u

by Tamara

Oglašavati osiguranje uopšte nije lako, šta više, ovo je jedan od najvećih izazova za marketare. Evo i zašto:

  • Potrebno je izgraditi poverenje kod budućih klijenata koji su često nepoverljivi prema ovakvim uslugama!
  • Potrebno je više reklamnog prostora kako bi se istakli svi benefiti osiguranja, a ti podaci ne mogu da stanu na običan flajer ili u kratku TV reklamu!
  • Potrebno je da budući klijent bude 100% skoncentrisan na ponudu i da mu pažnju ne odvlače neke druge stvari, zbog čega se osiguranje ne može reklamirati npr na društvenim mrežama!

Na koji način onda možete oglašavati svoje osiguranje? Pa kroz sadržaj, naravno!

Oglašavanje osiguranja kroz sadržaj – primer

Najbolje bi bilo napisati neko pozitivno iskustvo jednog vašeg klijenta koji već koristi osiguranje. Bitno je da se kroz tekst ispiše detaljna procedura: zašto se klijent odlučio za osiguranje, kako je saznao za vas, kakva je bila procedura što se tiče papirologije i naravno kakve je benefite imao.

Sajt na kojem ćete objaviti tekst treba da bude jednostavan, bez detalja koji će da odlvače pažnju čitaocu. Tako da nije poželjno okačiti ga na neki veliki portal gde non stop pristižu aktuelne vesti. To takođe odvlači pažnju!

Najbolje bi bilo napraviti novi sajt ispočetka, možda napraviti besplatan profil na platformi Blogger i okačiti tekst ili u krajnjem slučaju može i na blogu vašeg poslovnog sajta.

Na kraju teksta ostavite link ka strani na kojoj se klijent može pretplatiti na osiguranje. Međutim to nije sve, potrebno je da sada nađete čitaoce za svoj tekst, a za to vam je potrebna platforma koja se bavi oglašavanjem sadržaja.

Oglašavanje za 5 eura!

Da biste pronašli korisnike koji će pročitati vaš tekst, proći kroz prodajni levak i na kraju se zagrejati da se pretplate na vaše osiguranje, koristite Native Media platformu. Platforma se koristi upravo za oglašavanje sadržaja, kao što je recimo vaš tekst o osiguranju.

Procedura je sledeća:

  • Registrujte se kao oglašivač preko ovog linka.
  • Uplatite minimum 25 evra za svoj budžet za oglašavanje i Native Media će vam pokloniti još 25 evra bonusa. Novac se uplaćuje preko računa u banci ili preko platformi PayPal, Stripe i Coin.
  • Kreirajte svoju prvu kampanju. Minilamno ulaganje po kampanji je samo 5 eura. Proces kreiranja je prost i objašnjen je u Bazi znanja, a možete pisati i operaterima u čet boks, ukoliko vam je potrebna pomoć.
  • Kampanja se sastoji od slike i primamljivog naslova. Nakon što je kreirate i nakon što je operateri odobre, kampanja će se pojaviti na stotinama sajtova, portala i blogova koje dnevno poseti po nekoliko desetina hiljada korisnika. Vaša kampanja ne izgleda kao standardna reklama za osiguranje od koje ljudi najčešće okrenu glavu, već kao još jedan članak koji nudi korisne informacije.
  • Kada korisnik klikne na kampanju, biće prebačen na sajt na kojem se nalazi vaš promo tekst.

Da li se ovo oglašavanje naplaćuje po broju pregleda?

Ne, sistem plaćanja je CPC, tj plaćanje po kliku. Pregledi se ne naplaćuju, već samo kada neko kliikne na kampanju i prebaci se na vaš prodajni tekst.

Cenu klika sami određujete, a kao smernicu možete koristiti Native Media cenovnik. Cene uglavnom zavise od države u kojoj se oglašavate.

Koristite i filtere kako biste bolje targetirali publiku

Najbolje od svega je što na Native Media platformi možete koristiti filtere koji će vam pomoći da dođete do ciljne grupe korisnika.

Postoje osnovni filteri kao što su lokacija, vreme prikazivanja, uređaji i slično. A postoje i oni napredniji kao što je odabir sajta na kojem ćete prikazati kampanju. Tipa, ako nudite putno osiguranje, odaberite sajtove koji se bave Životnim stilom jer se ovde nalaze tekstovi o putovanjima, gde se okuplja vaša ciljna grupa.

Da biste povećali broj konverzija, obavezno koristite Filter saobraćaja i Kvalitet saobraćaja. Uz pomoć ovih filtera možete odrediti da se kampanje prikažu isključivo na sajtovima na kojima ste imali najviše klikova i konverzija.

I Retargeting opcija je odlična za oglašavanje osiguranja. Omogućiće da se kampanja prikaže više puta korisniku koji je već imao interakciju sa njom ( tj već je nekad kliknuo na kampanju i čitao tekst ). Na ovaj način se povećava verovatnoća da ostvari konverziju i pretplati se na vaše osiguranje.

Registrujte se na Native Media preko linka ispod kako biste ostvarili pravo na 25 evra bonusa

Evo odlične prilike da ispobate oglašavanje svog sadržaja preko Native Media i pri tom dobijete i poklon.

Registrujte se preko linka ispod, uplatite svojih prvih 25 evra budžeta za oglašavanje i istog trenutka dobijate još 25 evra bonusa kao poklon doborodošlice. Bonus će odmah biti dostupan za korišćenje i možete kreirati istog trenutka svoju prvu kampanju.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments