Spavajte kao jagnje, bez bolova u leđima! Ja sam se godinama mučio, ali onda mi je žena pomogla…

by Admin

Pozdrav moji gastrabajteri! Nedostaje li vam domaća gibanica i rakija šljivovica?

Jam sam Ratko, vaš zemljak iz Mrčajevaca, kod Čačka. U Čikagu sam već petnaest godina, došao ovde davne 2007. Počeo da radim kao vozač kamiona i evo deceniju i po krstarim po američkim drumovima, od Istočne do Zapadne obale.

Možete li da zamislite kako izgleda taj posao? Nedeljama si u kamionu, spavaš u onim kamionskim krevetima gde ne možeš ni da se okreneš k’o čovek. Kičma mi je kao lastiš.

Uvek jedva čekam da dođem kući, nadajući se da ću se bar malo naspavati u svom lepom krevetu, kraj svoje žene, ali džaba. Odavno je prošlo vreme kada sam mogao da spavam i na drljači. Sad se prevrćem po celu noć, ne mogu nikako da se naspavam.

Sve me boli!

Ramena, vrat, pogotovo leđa… Ujutru se probudim, a kao i da nisam spavao.  Nemam snage nizašta, žena se žali kako me ne viđa danima, a i kad dođem ja samo ćutim. Rekao sam joj ljutito: ,,Pusti me ženo, sve me živo boli“. Idem tako nenaspavan u kamion i sedam za volan, uvek sam umoran, rizikujem i svoj i tuđe živote.

Ali žena ko žena, uporna i tvrdoglava, poče da traži po internetu nešto, kao dušek nam ne valja. ,,Kakav dušek ženo, meni je istekao rok trajanja, posle četrdesete godine svi delovi tela počinju da otkazuju“. Međutim ona ne odustaje. Ne mogu da joj dokažem da sve kamiondžije imaju problem sa leđima, zbog dugog sedenja.

Komšinica Amerikanka joj preporučila neki dušek

Kaže nam ta Sali, svi Amerikanci koriste neki Casper, obavezno to da kupim i da se odmorim. Pogotovo zbog mojih leđa. Gledamo žena i ja na njihovom sajtu i naručimo neki njihov dušek koji zovu hibrid. Dobili smo i 20% popusta.

Nije mi bilo jasno kako će da dostave toliki dušek. Zauzeće im pola kombija. Ali dostava je besplatna, tako da me je bilo briga kako će ga poslati. Međutim kad je deliveri stigao, ostaviše ispred kuće neku manju kutiju. Zovem ženu i kažem joj da su nešto pogrešili, a ona meni da sam primitivac i da ništa ne znam.

Ispostavilo se da su zbog transposrta ceo dušek lepo savili u kutiju. Kao kamiondžija koji voli kad je roba lepo složena oduševio sam se. Izvadili smo ga polako iz kutije i raspremili krevet. Bio je mekan, ali ne previše, baš kako volim.

Jedva sam čekao da ga isprobam, jer sam tog dana išao sa decom u mall, i izmorili su me kao psa. Samo sam maštao kako ću da legnem.

Nije bitno koliko dugo spavaš, nego kako spavaš

Uveče sam legao u 10PM, a probudio se ujutru u 6AM. Kad se vratim sa puta, obično se do zore prevrćem, a onda se uspavam i ustanem skoro u podne, sav izlomljen. Iznenadismo se i ja i žena. Pitala me što sam poranio, zar mi se ne spava, a ja sam se osećao kao da sam došao sa godišnjeg odmora.

Uz kaficu sam uzeo da pročitam prospekt o dušeku, da vidim šta su stavili u ovo čudo:

  • Dušek je prekriven prostirkom od finog materijala, jako prijatnog na dodir.
  • Ispod je Airscape pena, zbog koje bukvalno imate osećaj kao da spavate na oblaku.
  • Zatim ide ona klasična memorijska pena, ali pazi sad ovo. Gore gde je glava je malo mekša, dok je na površini gde leži ostatak tela tvrđa. Genijalno!
  • I osnova sa federima.

Sve ukupno debljina 11 incha što je sasvim korektno. Dušek može da vam pruži kvalitetan i miran san. Pet sati spavanja na ovom dušeku i bićete odmorniji, nego da spavate osam sati na nekom drugom.

Odgovara svima

Ne mogu da vam opišem koliko sam odmorniji otkako spavam na Casperu. Navikao sam da spavam na leđima, zbog kreveta u kamionu i uopšte nemam neki pritisak na kičmu. Mogu celu noć da provedem tako, leđa me uopšte više ne bole kad ustanem. Sa druge strane, žena spava na boku i ona tvrdi da isto nema nikakvih posledica zbog toga, da joj kukovi i ramena nisu više ukočeni kad se probudi.

Pretpostavljam da je zbog toga što su tako savršeno složili slojeve, pa im dušeci nisu ni pretvrdi, a ni premeki.

Ako žena ustane pre mene ili ako tokom noći ustane da ide u WC, uopšte je ne osetim, dok sam kod starog dušeka osećao svaki njen pokret i budio se u tim trenucima.

Ako vam ne odgovara, možete da vratite

Priznajem, nije mi se dopalo kada je žena naručila dušek, ali me je umirilo to što  smo imali pravo da ga vratimo ako nam ne bude odgovaralo. Daju vam period od 100 dana tokom kojih možete testirati dušek. Ako odlučite da ga vratite, cenu poštarine oni snose.

Naravno da ga ne bih dao nizašta. Pre bih dao ženu, hahahaha. Ali dobro je znati da postoji mogućnost da vam vrate novac i to bez ikakvih naknada.

Stvarno vredi kupiti, ako hoćete da se naspavate kao čovek!

EDIT: Sad sam video da je u toku akcija na sve dušeke, dobijate 20% popusta. Odmah naručite dok je jeftinije, akcija neće dugo trajati. Sećam se kad sam ja kupio, odmah sutradan su vratili na staru cenu. Iskoristite ovu akciju odmah, jer neće trajati dugo!

Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Slavica

Ratko upravo sam naručila preko ovog vašeg linka. Nadam se da će mi pomoći. Svako jutro se budim sa ukočenim ramenima, dosta mi je više. Ne mogu da se naspavam ko čovek.

Golub

Sve preporuke za Casper, samo te duseke koristimo u kući. Svi amerikanci ga koriste. Pametni ljudi. Toliko nam se dopao da sada samo njihove proizvode kupujemo. Malopre smo naručili i jastuke.

Borivoje

Menjaj posao Ratko ako si presao 40tu godinu, nije to vise za tebe. Samo mladji mogu da voze kamion.

KALE

SVAKA CAST RATKO ODLICAN TEKST

Ljilja

Moj muž i ja nikako da se dogovorimo oko kreveta. On nijednu noć ne spava samnom, sve spava u dnevnoj sobi, zato što mu ne ogovara dušek. Traži da kupimo neki tvrđi, ali ja više volim kad je dušek mekan, tako mi je udobniji. Ne znam sta da radimo, ni kako da se dogovorimo.

milan

Tako smo i moja žena i ja. Nismo mogli nikako da se dogovorimo, pa smo na kraju kupili casper po preporuci i sada nam je dobro. Probajte i vi sa Casperom, pa ako vam ne odgovara, mozete da vratite u roku od 100 dana.

Aco

Šoferska je tuga pregolema. Para jeste dobra, ali šta vredi, kad izgubiš zdravlje.

Nemanja

Ratko, u potpunosti te razumem, zato što i ja radim kao vozač. Kičma me boli, zglobovi kao da nisu moji. Ne mogu nikako da se odmorim, počeo sam da pijem tablete za spavanje, kako bih se bar kući naspavao. Međutim, džaba što tako zaspim, ujutru kad ustanem, osećam se kao da sam kopao baštu cele noći.

Danijela

Kupila sam Casper Hybrid za Božić, imala sam 20% popusta, bio je nešto baš jeftino. Jako smo zadovoljni, kupili smo posle i deci. Da li ima da se kupi u Crnoj Gori, da kupim za majku?

Boban

Ne verujem, jedino da kupite ovdje pa da pošaljete DHL-om.

zoki

Imam i ja Kasper dusek, moj je wave, odmorio sam se otkako ga imam. Sad spavam krace, a kvalitetnije

NENAD

ZEMO I JA SAM IZ CACAKA, ZIVIM U CIKAGU, JAVI SE DA PRAVIMO NEKE CEVAPE