Bila sam kao ćorava koka, a sada vidim kao jastreb! Spasila me koleginica kada mi je predložila…

by Tamara

Bok, ja sam Ana Grgac. Imam 55 godina.

Kao što sam već pisala u svojim prethodnim postovima, radim kao profesorica matematike u srednjoj školi. Volim matematiku, ali godine naprezanja i gledanja u brojke oštetili su mi vid.

Dugo si to nisam želila priznati. Imala sam dojam da samo stari ljudi nose naočale, a ja sam alergična na leće. I što sam učinila? Pretvarala sam se da problem ne postoji i da i dalje dobro vidim.

Sve dok se jednom prilikom nisam osramotila pred svojim razredom. Ispričat ću vam tu priču.

Naime, jeste li znali da je matematika gimnastika za mozak? Svako jutro uz kaficu riješim jedan ili dva zadatka, čisto da budem u formi. Od djetinjstva imam lošu naviku držati oči vrlo blizu bilježnice, jer mi je lakše koncentrirati se.

A kad čitam, knjigu puno približim svom licu. Ništa bolje nije bilo otkako su došla računala, loši ekrani jako su utjecali na moj vid. Počela me boljeti glava, kad gledam film ne vidim prijevod, nekoliko puta nisam mogla vidjeti ni svoje poznanike na ulici, pa su mi vikali: “Joj Ana, kako s uobražena!”

Ne vrijedi kad ne vidim ništa poput ćorave koke.

Ali vrhunac je bio kada sam napala najboljeg učenika u razredu da je pogriješio zadatak. On se pravdao da je sve u redu. Tvrdila sam da je pogriješio i to vrlo žustro, čak sam mu dala nižu ocjenu. Međutim, bila sam u krivu. Nisam vidila da je stavio minus ispred razlomka. Njegov zadatak je bio dobar, cijeli odjel mi se smijao.

Došlo je vrijeme da odem kod oftamologa. I tamo sam doživela šok!

Toliko me je bilo sramota da sam morala da odem napokon kod doktora. Oftamolog mi je rekao da ne vidim ni na daljinu ni na blizinu. Trebaće mi naočale i za jedno i za drugo.

Zna se koliko su male plate profesorima u školi. Najmlađe dete mi studira u Zagrebu, još uvek otplaćujem kredit, ali šta da se radi. Spremila sam se za veliki trošak. Zamislite samo moram da menjam naočale non stop. Ionako učenici prepisuju sad kad znaju da ne vidim. To će se nastaviti, jer dok ja zamenim naočare, oni mogu da prepišu ceo test.

Uostalom i muž nosi naočare i redovno se žali da ga od njih boli glava. Kad bi samo postojalo neko drugo riješenje.

Spasila me koleginica

Mrzila sam ideju da moram nositi dva para naočala i da mi je vid toliko oštećen, pa sam to svima ispričala. Jednog dana sam se požalila kolegici i ona mi je predložila da uzmem naočale Dial Vision.

Prvi put čujem. Što je to?

“Moj dobar prijatelj radi kao oftalmolog u Njemačkoj”, rekla je koleginica. “Tamo svi nose samo ove naočale. Imate po jedan par naočala za blizu i za daljinu. Samo namjestite staklo kako vam odgovara.”

Zainteresirala sam se i rekla da ću zamoliti muža kad ode na službeni put da mi kupi. No, moja koleginica je rekla da nema potrebe da se čovjek muči, naočale mogu naručiti preko interneta. I poslala mi je link na službenu stranicu sa koje se naručuje.

Ono što me najviše iznenadilo je cijena. Za dva para naočala mi je trebalo preko 1000 kuna, koliko sam izračunala. A ove su naočale bile duplo jeftinije. Skoro da dobijem dva para naočala u jednoj. Nisam čekala ni minute, odmah sam naručila i paket je stigao nakon par dana.

Iznenadilo me i kako se lako nose, kao da uopće nemam naočale na glavi. Otvorili su mi se novi vidici, vidila sam sve. Danju inače nosim naočale za daljinu, a navečer kad sjednem čitati ili ujutro kad rješavam zadatke, promijenim dioprtiju.

Ono što mi je bilo jako važno, lijepo su izgledali. Nisam izglijedala kao matora profesorica, štoviše, bila sam jako šik.

Oduševljena sam svojim novim naočalama

Ali jednog jutra primijetila sam da ih nema. Bila je nedjelja, nisam radila, pa sam malo duže spavala. Kad sam ustala, gledam gdje su mi naočale, nigdje ih nema. Znam da sam ih noć prije ostavila u dnevnoj sobi.

Kad ono… moj muž se vratio s tržnice i nosi moje naočale na glavi. “Olivere, odmah da si mi vratio naočale. Uzmi svoje.”

“Ženo, nisam imao pojma koliko su ove naočale bolje od mojih. Ovo je prvi put da sam stavio naočale a da me glava ne boli.”

Jedva je pristao da mi ih vrati. Morala sam obećati da ću naručiti druge za njega. Kad ono, opet iznenađenje. Ušli smo na službenu stranicu i vidjeli da daju 50% popusta! Mnogo jeftinije nego kada sam kupovala svoje. Zato ću vam ostaviti link na stranicu za naručivanje pri dnu ovog teksta, da možete i vi da kupite, ali požurite jer popust traje do 20. srpnja, a zalihe su ograničene. Kad sam naručila za Olivera ostalo je još samo 7 komada.

Želim vam reći da se ne treba sramiti slabog vida i naočala, to nije prepreka normalnom životu. Pogotovo ne jer je rješenje tako jeftino i pristupačno. Ne propustite priliku dobiti Dial Vision uz 50% popusta, kliknite na link ispod i naručite.

Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Željko

I mene susjedi ogovaraju kako se nikome ne javljam, a ja zapravo ništa ne vidim, hahahaha.

Borna

Ana, čestitam ti. U ovim kriznim vremenima ne treba pristajati na skupe kompromise, već tražiti nešto kvalitetno, a da nije skupo. Divim ti se.

Mate

Ima li još popust, naručio bih?

Silvija

Ima, ali nešto malo je ostalo, požurite!

Mirjana

Nosim naočale od 2017. Htjela sam samo najbolje, kupila sam Armani okvir i najbolja moguća stakla. Sve me to koštalo 500 eura, ali ne žalim. Vrijedi svaki cent.

Nikola

Blago vama kad si to možete priuštiti. Penzioner sam, trebaju mi ​​naočale i za daljinu i za blizinu pa bi mi trebalo oko 1000 eura. Nema toliki novac. Jučer sam naručio Dial Vision, moja žena ga ima i jako je zadovoljna. Upravo sam naručio dok su na popustu, prošao sam jako povoljno.

GORAN

ODUŠEVLJEN SAM SA DIAL VISION, NE BOLI ME VIŠE GLAVA, VIDIM DOBRO I NA BLIZINU I NA DALJINU.

ivo

Kupio sam naočale prije dvije godine. Nisam štedio ni na staklu ni na okviru. Ne treba štedjeti na naočalama, to je nešto što nosite svaki dan i čini vam život lakšim. Vidio sam dobro, ali me je glava užasno boljela. Prešao sam na leće, ali ni to nije pomoglo. Izgleda da sam alergičan, morao sam ih skinuti. Ne znam što da radim.

Mario

Ovo je stvarno jeftino, jer dobivate i naočale za blizinu i za daljinu. Da li je netko koristio, kako se ovo podešava?

Dona

Mario, bez brige, sve je vrlo jednostavno. Sa strane imate vijak kojim podešavate. Recimo da želite podesiti desnu stranu naočala. Stavite ruku na lijevo oko, pogledajte kroz desno oko i namjestite vijak na desnoj strani dok vam ne bude jasno. Evo videa, lakši za razumjeti https://www.youtube.com/watch?v=-NwefQfBaW4

Jelena

Jao Ana sve vas razumijem. Volim čitati, ali u zadnje vrijeme ništa ne vidim, trebaju mi ​​naočale. Sve je to zbog rada na računalu.