Dokazani način za jačanje imuniteta na prirodan način! Potrebno je samo 2 sekunde dnevno…

by Tamara

Da li ste bili bolesni u prethodnih mesec i po dana? Šta mislite u kakvom vam je stanju sada imunitet?

Slab imunitet je najveći neprijatelj našeg zdravlja, naročito sada u vreme pandemije. Loša ishrana, manjak zdravog sna, zagađenje… sve to negativno utiče na naš imunitet. Ali šta da se radi kad nemamo vremena da pažljivo biramo namirnice, odspavamo traženih osam sati dnevno i posvetimo se fizičkoj aktivnosti.

Postoji odlično rešenje za jačanje imuniteta koje je svima na dohvat ruke. I potrebno vam je samo dve sekunde dnevno za ovu metodu.

Česte prehlade su znak da pod hitno treba da ojačate imunitet

Suplementi iz apoteka zahtevaju previše novca

Dok ste bili bolesni, koliko ste novca dali na lekove protiv temperature, prehlade i gripa? Da bi povratili svoju snagu posežemo za vitaminima, koji nisu nimalo jeftini. Samo jedna vrsta vitamina nije dovoljna, već je potrebno uzimati komplekse. Cene takvih suplemenata su nekoliko hiljada dinara, a zalihe su dovoljne za manje od mesec dana.

Rešenje se krije u aroniji, magičnoj bobici koja se uzgaja i kod nas.

Aronija dokazano jača krvnu sliku, uspešno se bori protiv virusa, poseduje visok nivo vitamina C, a sadrži i druge vitamine: A, E, B1, B2, B3, B9 i veoma redak vitamin P. Pored brojnih vitamina, tu su i minerali: kalijum, kalcijum, cink, gvožđe, jod, fosfor i mangan. Dakle ova bobica je kao prirodni kompleks vitamina, koji menja one farmaceutske.

Aronija kao prirodni lek za jačanje imuniteta

Poboljšava varenje, a poznato je da jedino zdrava creva mogu da izvuku iz hrane one zdrave sastojke koji pomažu rad našeg organizma.

Reguliše krvni pristisak, što je ključno u podizanju imuniteta pogotovo nakon korone, jer je poznato da ova infekcija loše utiče na srce i krvne sudove.

Dokazano od strane stručnjaka!

Brojne naučne studije širom sveta su dokazale lekovito dejstvo aronije, uključujući i naš domaći Institut „Dr Josif Pančić“, koji je sproveo istraživanje u saradnji sa Laboratorijom za neurokardiologiju Kliničkog centra „Bežanijska kosa“. Tim naučnika uspeo je da dokaže da aronija utiče na smanjenje krvnog pritiska i da poseduje antioksidna svojstva.

Ispitanici su pili 100ml soka na dnevnom nivou, nakon završenog testiranja je dokazano da su prosečni dvadesetčetvoročasovni sistolni i dijastolni pritisak kod ispitanika značajno smanjeni, za vreme budnog stanja.

Delotvornost aronije je dokazao, između ostalog, i naš Institut ,,Dr Josif Pančić”

Nije svaka aronija dobra!

Kakvog je kvaliteta voće i povrće koje kupujete? Da li znate koliko je proizvođač puta poprskao plod koji nosite kući da od njega spremite obrok za svoju porodicu i sebe?

Uzgoj aronije je znatno pojačan u poslednjih nekoliko godina na našim prostorima. Međutim nije svaka aronija dobra, a nisu ni svi proizvodi od aronije zdravi koliko proizvođači tvrde. Razlozi su sledeći:

  • U nadi da će dobiti bolji rod, uzgajivači koriste veštačka đubriva i insekticide kako bi prinos bio bolji.
  • U sokove od aronije se dodaje šećer, što nije dobro jer ih koriste dijabetičari kako bi snizili nivo šećera u krvi. Očekuju lek, a dobijaju nešto što će im pogoršati trenutno stanje.
  • U sokove od aronije se dodaje i voda, kako bi se dobilo što više na količini.

Sve ovo umanjuje pozitivan efekat aronije! Kako onda da budemo sigurni da li ćemo dobiti dobar proizvod koji će biti blagotvoran po naš imunitet i obezbediti nam pravu zaštitu?

Rešenje je u proizvodima od organske aronije, bez dodatih šećera, konzervanasa i vode

Čitajte deklaraciju i proveravajte sastav proizvoda. Birajte sokove od aronije koji nemaju dodat šećer, vodu i druge sastojke. Samo 100% prirodan sok od organske aronije štiti vaš imunitet od virusa i prehlada.

Pitali smo Nikolu Milošević, dugogodišnjeg uzgajivača organske aronije na ,,PG Plantaži Milošević“, na koji način možemo proveriti da li je sok organskog porekla.

,,Može se primetiti razlika u jačoj boji kod organskih sokova ili intenzivnijem tj punijem ukusu ali potrebno je znanje i iskustvo. Najpouzdaniji dokaz o organskom poreklu aronije je sertifikat. Ukoliko proizvođač tvrdi da je njegova aronija organska, mora imati sertifikat izdat od strane nadležnog regulacionog tela, odnosno Sertifikacione Kuće.“

Tražite od dobavljača sertifikat kao potvrdu da se radi o organskoj aroniji

Cene organske aronije

Koliko košta sok od aronije u zdravoj hrani? Cene su razlišite, ali kada je u pitanju organski sok, morate izdvojiti oko 1000-1200 dinara. Drogerije i veliki lanci marketa su još skuplji.

Radi poređenja, pitali smo Nikolu Milošević koliko koštaju sokovi od organske aronije koje proizvode njegove ,,PG Plantaže Milošević.

,,Naš paket 5+1 gratis košta 4000 dinara i poštarina je besplatna. Paket uključuje: šest flaša soka od organske aronije, hladno ceđenog, bez konzervansa, šećera i vode. Na to dobijate još i šest pakovanja od 75g voćnog čaja od aronije. Uz svaki paket šaljemo i sertifikat kao dokaz da se radi o proizvodu od organske aronije“.

Znači za ovakav paket bi u nekoj zdravoj hrani morali da izdvojite oko 6500-7500 din. Možete li da izdvojite ovoliki novac iz svog kućnog budžeta? Za taj novac možete kupiti skoro dva Nikolina paketa. Plus donose vam na kućnu adresu, bez troškova dostave. Na priloženom snimku pogledajte kako izgleda paket 5+1 gratis koji proizvodi i pakuje ,,PG Plantaže Milošević“.

Nikola nam je objasnio da je dovoljno ujutru piti 30-50ml soka dnevno na prazan stomak. Ako pije jedna osoba, u paketu je dovoljno zaliha soka za tri do četiri meseca. Na sve to dobijate i besplatnu dostavu, kao i garanciju kvaliteta:

  • Sertifikat da se radi o proizvodima od organske aronije.
  • Deklaraciju kao dokaz da je u pitanju sok od 100% hladno ceđene aronije, bez šećera, konzervansa, vode i drugih sastojaka.
  • U pitanju je domaća proizvodnja, sokovi se proizvode sa velikom posvećenošću na porodičnom imanju.

Da li ste spemni da izvojite samo dve sekunde svakog jutra da popijete 50ml soka od aronije kako biste ojačali imunitet, zaštitili se od virusa koji haraju, a ujedno i smanjili rizik od hroničnih bolesti kao što su bronhitis, dijabetes, holesterol…

Paket ,,Plantaža Milošević“ 5+1 koji košta 4000 dinara i sadrži 6 flaša soka od aronije i 6 paketića čaja možete poručiti preko forme ispod.

TRAJANJE PONUDE JE OGRANIČENO!

[wpcdt-countdown id=”596″]

[wpforms id=”450″]

[grw id=”458″]

.

PG Plantaže Milošević

Moravac, 18210 Žitkovac

Opština Aleksinac, SRBIJA

065 838 4576