Affiliate marketing otkriće: Zarađujem preko 1000$ pasivnog prihoda mesečno zahvaljujući affiliate marketingu. Evo kako…

by Tamara

Ispričaću vam kako sam koristio affiliate marketing da krenem da zarađujem 1000 i više USD pasivnog prihoda mesečno.

Pokazaću vam kako da promovišete proizvode na internetu i izgradite svoj biznis uz pomoć affiliate marketinga, koristeći moje metode.

Moj pasivni prihod od affiliate marketinga u prva 3 meseca

Kada sam započeo rad sa affiliate marketingom (što inače nije moj glavni posao), zarađivao sam oko 150-200 dolara mesečno.

Nakon 3 meseca sam počeo da zarađujem toliko na sedmičnom nivou, što je složćete se odličan rast. Nastavio sam da razvijam strategiju i danas moja zarada izgleda ovako:

Pre nego što pređemo na glavni deo teksta, hajde da sumiramo u nekoliko reči šta je affiliate marketing.

Ukratko, šta je affiliate marketing?

Promovisanje ili oglašavanje proizvoda za druge ljude: na primer, prodajem suplemente za bodibildere. Umesto mene, vi ih promovišete na internetu.

Za svaki proizvod koji se proda putem vaše promocije, vi dobijate procenat.

Dakle, kakvu strategiju sam koristio da zaradim ovoliki pasivni prihod u jednom mesecu uz pomoć affiliate marketinga.

3 jednostavna koraka da zaradite novac putem affiliate marketinga!

Da biste zaradili novac na mreži promovišući partnerske proizvode, potrebno je da sledite 3 jednostavna koraka:

  • Odaberite partnerski proizvod/uslugu koju želite da promovišete.
  • Kreirajte sadržaj o ovom proizvodu.
  • Povećajte saobraćaj ka svom sadržaju. Tj usmerite internet korisnike ka vašoj stranici sa sadržajem.

Ako ispoštujete pravilno ove korake, uspeh neće izostati.

Evo primera kako treba da izgleda sadržaj za promociju proizvioda

Jedan od načina za promociju proizvoda, verovatno i najbolji, jeste preko teksta na blogu. Recimo promovišete čaj za mršavljenje.

Publika najbolje reaguje na tekstove korisnika koji su imali pozitivno iskustvo sa proizvodom. U tekst se naravno ubaci link na ka sajtu na kojem se može kupiti proizvod. Obično se link stavi na samom kraju teksta kroz poziv na akciju (,,Kliknite ovde da biste kupili ovaj čaj”)

Tekst ne mora da bude u vidu iskustva nekog korisnika. Može da bude i sa opštim informacijama o proizvodu, s tim što se oko ovakvih tekstova morate dodatno potruditi, da ne zvuče baš kao reklama za proizvod.

Ja najviše volim tekstove tipa TOP 5 najboljih čajeva za mršavljenje na našem tržištu, s tim što i za ovakav tekst treba imati malo umeća u smislu da ostalim proizvodima prikačite i poneku manu, ali ne i da ih ocrnite. Recimo da naglasite da su skupi ili da ne mogu da se nađu na našem tržištu. Ovakve činjenice ne umanjuju njihov kvalitet i zaslugu da se nađu na TOP 5 listi, ali ih čini nedostupnim publici.

Znam da nema puno ljudi koji umeju da pišu, ali ne brinite. Postoje frilenseri koji se bave pisanjem ovakvih tekstova i koje možete angažovati da vam završe posao.

Bitno je samo da u tekst ubacite i link ka sajtu na kojem se može kuputi čaj koji pomovišete. Najefikasnije je da to bude na samom kraju teksta, kao poziv na akciju.

Gde okačiti tekst koji napišem?

Postoji nekoliko opcija.

Napravite svoj sajt samo sa pomenutim tekstom i bez previše detalja. Želite da se publika skoncentriše na sam tekst a ne na neke okolne detalje. Sajt može da vam posluži i za neke ostale tekstove preko kojih promovišete svoje proizvode.

Lično, moja omiljena opcija jeste Blogger platforma, gde možete besplatno napraviti svoj blog, pa tu objavljivati tekstove. Ako sami napišete tekst i objavite ga na Bloggeru, u ovom slučaju nećete imati nikakvih dodatnih troškova.

Okačio sam tekst, ali kako da dođem do čitalaca?

Znate i sami da nije dovoljno samo okačiti sajt da bi ga publika videla. Vodeći sajtovi koji imaju na hiljade poseta dnevno su godinama radili na uavršavanju da bi dostigli taj nivo. Ne brinite, nije vam potreban ovoliki rad, već samo da napravite svoj profil na Native Media platformi.

Preko Native Media ćete doći do željene publike i to u samo 3 koraka:

  • Registrujte se
  • Uplatite minimum 25 evra budžeta za oglašavanje
  • Kreirajte svoju kampanju

Kako da kreiram kampanju na Native Media?

Najpre treba da imate spreman vaš promo tekst i da vam bude okačen na nekom sajtu ili Blogeru. Zatim na vašem Native Media profilu kliknete na opciju Napravi oglas.

Otvoriće vam se obrazac sa 7 koraka koje je potrebno da popunite. Neka polja su obavezna, druga nisu.

Prvi korak

Na prvom koraku treba da unesete naslov kojim će se vaša kampanja predstaviti, kao i sliku. Sve treba da bude primamljivo za publiku kako biste im privukli pažnju. Zato nemojte da vam naslov previše otkriva: ,,Kupite naš čaj za mršavljenje”, već nešto misteriozno, a obećavajuće: ,,Skinula sam 7kg za mesec dana. Napokon mogu da obučem šta želim! Evo kako sam to uspela”.

Ovde ćete uneti još neke bitne podatke, između ostalog i URL do vaše stranice sa sadržajem.

Drugi i Osmi korak

Obavezni za koraci za popunjavanje su Korak 2 ( Lokacija ) i Korak 8  ( Cena klika ).

Što se tiče ostalih koraka kao što su jezik, uređaj i slično, njih možete popuniti ako želite da preciznije odredite publiku, ali nije neophodno.

Kako sve zapravo funkcioniše?

Native Media će okačiti vašu kampanju na sajtove svojih izdavača. U pitanju su sajtovi koji na dnevnom nivou imaju i po nekoliko desetina hiljada pregleda.

Vaš oglasni baner neće izgledati kao klasična reklama, već kao još jedan koristan tekst na sajtu na kojem se prikazuje. Videće se slika i naslov koji ste uneli, zato i kažem da se potrudite oko tih detalja i budete kreativni.

Publika neće okretati glavu od vaše kampanje, jer ne izgleda kao klasična reklama. Naprotiv, ako sve uradite kako treba, delovaće kao nešto što im može promeniti život i rado će kliknuti na vaš baner. Čitajući tekst o vašem proizvodu, vi ih provlačite kroz prodajni levak, stičete njihovo poverenje i i lagano ih ,,zagrevate” za vaš proizvod, što će na kraju rezultirati konverzijom, odnosno korisnik će kupiti vaš proizvod.

Dodatne opcije

Kada se malo uigrate sa platformom, možete da koristite i neke naprednije opcije, poput filtera. Recimo zahvaljujući Filteru Saobraćaja i Kvalitetu Saobraćaja, sami kontrolišete kod kojih izdavača će se prikazivati vaša kampanja. Tako možete ostaviti samo sajtove kod kojih ste imali najviše klikova.

Rad sa platformom je jako prost.

Imate Bazu znanja sa svim uputstvima, a u krajnjem slučaju možete pisati i operaterima u čet boks. Odgovaraju u veoma kratkom roku.

Ovaj vid oglašavanja affiliate proizvoda je najekonomičniji mogući!

Kao prvo, za razliku od recimo društvenih mreža, ovde se pregledi ne naplaćuju, već samo klikovi na vaš baner. Cenu klika sami određujete, a kao smernica vam može poslužiti Native Media cenovnik. Cene su u principu par eurocenti. Za Balkanske zemlje se kreće od 0,02 do 0,03 evra.

To faktički znači da plaćate samo za svoju ciljnu grupu potrošača.  Osoba koja nema višak kilograma će videti baner i izignoristi ga. Ovaj pregled ne plaćate. Dok će oni koji žele da smršaju i za koje postoji velika šansa da će kupiti vaš proizvod kliknuti na baner da bi se upoznali sa ponudom.

Prijavite se sada i dobijate 25 evra na poklon

Native Media daje veliku podršku novim oglašivačima. Zato svi koji se prijave na Native Media dobijaju 25 evra kao poklon dobrodošlice.

Potrebno je samo da se registrujete, uplatite svoj prvi budžet za oglašavanje u iznosu od 25 evra ili više, i na vaš profil stiže još 25 evra bonusa koje možete iskoristiti za oglašavanje.

Obavezno podelite svoje rezultate u komentarima ispod ili ako imate neka dodatna pitanja o affiliate marketingu.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments